lördag 22 oktober 2011

Moskébesök

...på torsdag håller vi tummarna för SL, särskilt som jag ska åka fram och tillbaka till Stockholm två gånger samma dag. Lite saker att tänka på inför besöket:

- Vi åker 12:27 till Stockholm Södra. Vi samlar ihop styrkorna utanför stationen (södra). Om några åker i förväg så meddelar ni mig. Ni får mitt nummer på onsdag.
- Jag behöver inte säga att vi är representanter för hela Igelstaviken, ni brukar hantera dessa situationer perfekt!
- Vi kommer att ta av oss jackor/skor etc (så kolla attt ni inte har hål i strumporna;))
- Ofta brukar besöket gå till så här att vi först går in i bönesalen, sedan går vi upp till kupolen och får chans att ställa frågor etc
- När vi går in i bönesalen måste vi damer täcka vårat hår. Tidigare (flera år sedan) räckte det med att ha egen sjal (vilket det gör för vanliga besökare), men för att guiderna ska slippa tala om vilka som har för urringat, tighta tröjor etc (anständig klädsel) så har de bestämt att vi ska ta på oss deras "rockar" med huvor. Ser ut som morgonrockar. Dessa behöver vi bara ha på oss i själva bönesalen. Om någon inte vill/tänker göra detta så får den personen vänta utanför tills vi ska gå upp till kupolen.

VI kan se detta ur många perspektiv, men det är ingen mening att argumentera med dem om detta. Vi är besökare och anpassar oss efter deras önskemål. Vi kan diskutera och debattera detta, men jag tänker att det inte ska hindra oss från att utnyttja denna lärsituation! För många av er så kommer detta kanske vara enda gången ni besöker en moské....det var skönt för mig att höra att ni hade sånt tålamod i torsdags och tog egen initivativ och svarade på frågorna på egen hand. Men det är ju inte samma sak som att se en film. Vi får se om vi ser den vid annat tillfälle. Kursen är alldeles för kort och intensiv!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar