torsdag 24 november 2011

Meningen med livetMånga kloka och intressanta tankar idag....men vi måste repetera och fundera vidare. Det som jag försökte förklara handlar inte om att vänner och kärlek är lidande i sig, utan bara en diagnos av den oupplysa människan. (Apan) Den som tror att lyckan sitter i det materiella, i  allting utanför en själv...när den egentligen finns inom oss...

Tänk om vi kunde känna en harmoni som är oberoende av materiella prylar om vi kunde ta livet som det kommer och vara lycklig och fri oavsett yttre omständigheter.


Inom alla religioner finns bra och fina tankar...men just buddhismen försöker jag tillämpa i julhandeln. Att försöka gå i min egna takt, behålla lugnet och inte låta mig påverkas av alla andra (yttre omständigheter).

Det finns så mycket mer att prata om...tänker vidare på våra samtal om vad som gör er lyckliga...för mycket i dagens samhälle handlar om yta och prestationer... Tänk om vi alla kunde känna att vi duger för de vi är och inte för vad vi gör! (och jo, ja visst gifter man sig av kärlek i första hand...tradition, juridik, norm i andra hand)

Halleluja;)
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar